Postanite MEDEX booking partner

Povećajte svoju vidljivost na Internetu. Budite dostupni i brinite o pacijentima koji su Vas izabrali. Ispolirajte sliku o sebi na web-u i obezbijedite nove pacijente koje ranije niste mogli dobiti.

Pridružite se najvećoj zdravstvenoj mreži u BiH i osigurajte da Vaša praksa bude vidljiva stotinama pacijenata koji pretražuju i rezerviraju preglede kod doktora putem platforme MEDEX.EMIS.

Registracija i aktivacija klinike je u potpunosti besplatna!

Vi ste doktor, ne servis za zakazivanje pregleda. Mi smo tu da Vas oslobodimo nepotrebne administracije i pomognemo da rastete brže, radite pametnije i ostvarite bolju komunikaciju sa svojim pacijentima. Za više informacija o sistemu MEDEX.EMIS kliknite ovdje.

Prednosti sistema Medex

Pacijenti više ne čekaju

Sa sistemom MEDEX.EMIS Vaši pacijenti skraćuju vrijeme čekanja na minimum. To stvara zadovoljstvo i ulijeva povjerenje.

Doktori oslobođeni administracije

Vi ste doktor, ne servis za zakazivanje. Sa sistemom MEDEX.EMIS oslobađate se nepotrebne administracije.

On-line booking

Danas su svi na Internetu. Sistem MEDEX.EMIS omogućuje da pacijenti zakažu svoj pregled direktno on-line u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg mjesta.

Optimizacija medicinskih procedura

MEDEX.EMIS čini zdravstvenu zaštitu pametnijom i praktičnijom. Omogućuje vam brži i lakši pristup informacijama koje želite i trebate 24/7.

Molimo popunite formu:


Vaše partnerstvo sa sistemom MEDEX.EMIS započinje popunjavanjem gornjeg upitnika, nakon čega ćemo Vas lično kontaktirati sa ciljem dobivanja povratnih informacija o Vašim potrebama i prioritetima.
Za to će biti potrebno odvojiti maksimalno 10-tak minuta Vašeg vremena i dat će nam priliku da izanaliziramo Vaše trenutne procedure kako bismo vidjeli šta funkcionira, a šta ne i koje mogućnosti možda propuštate.
Registracija i aktivacija klinike je u potpunosti besplatna!
Za dodatne napredne mogućnosti, pogledajte naše pakete ponuda.

Pojednostavite svoju praksu i poboljšajte kvalitet usluga

Napravite prvi korak ka revoluciji Vaše prakse upotrebom sistema MEDEX.EMIS. Ovim kliničkim softverom hvatate korak s najnovijom tehnologijom i trendovima, unapređujete svoje poslovanje i komunikaciju s pacijentima, uz značajno smanjenje ukupnih troškova.

Istovremeno, povećava se opća vidljivost, a samim tim i konkurentnost Vaše poliklinike ili medicinske prakse. Kroz sistem MEDEX.EMIS automatizirate kompletan proces, pri čemu efikasno smanjujete greške zahvaljujući EMIS-ovoj integraciji sa sveobuhvatnom bazom podataka o bolestima (MKB-10) i lijekovima (ATK), pružajući Vam vrijedne informacije o indikacijama lijekova i alergija u stvarnom vremenu.

Vi ste doktor, ne servis za zakazivanje

Vaše vrijeme je dragocijeno i njegovo trošenje na nepotrebne razgovore i administraciju je luksuz. Iskustvo pokazuje da doktori u prosjeku potroše preko jednog sata dnevno u komunikaciji s pacijentima pri dogovaranju termina njihovog pregleda. To ne samo da povećava troškove rada, nego i otežava pristup drugim pacijentima i produžuje im vrijeme čekanja pregleda. Sa sistemom MEDEX.EMIS tim problemima je došao kraj. Pacijent jednostavno pregledava slobodne termine datog doktora on-line i zakazuje onaj koji mu najbolje odgovara. Prijemni odjel poliklinike (recepcija) automatski dobiva obavijest o zakazanom terminu i komunicira s pacijentom telefonski ili putem e-maila o njegovoj potvrdi. To umnogome optimizira cijeli proces, uz istovremnu eliminaciju praznih termina. Za više informacija, pročitajte naš post 'Razotkrivamo pet mitova o online booking-u'.

Danas su svi na Internetu

Istraživanja pokazuju da je preko 80% cjelokupne populacije svakodnevno na Internetu i da većina pacijenta prvo pretražuje informacije o poliklinikama i privatnim ljekarskim praksama on-line.

Sistem MEDEX.EMIS omogućuje da pacijenti zakažu svoj pregled direktno on-line u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg mjesta.

Procedura je jednostavna i ne zahtijeva nikakvo specijalno informatičko predznanje. Nakon odabira doktora, datuma i vremena termina pacijent automatski dobiva e-mail sa svojim tokenom kojeg može koristiti u daljnjoj komunikaciji sa klinikom. Opcionalno, sistem mu automatski šalje i SMS poruku sa svim relevantnim detaljima u vezi pregleda.

Sistem MEDEX.EMIS ulaže sve raspoložive resurse kako bi se osigurala sigurnost Vaših podataka. Vaši su podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, iskrivljenja odnosno krivotvorenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa ili neovlaštenog izdavanja. Za više detalja o našoj politici zaštite privatnosti kliknite ovdje.


Pružite vrhunske zdravstvene usluge bilo gdje i bilo kada

Pomoću sistema MEDEX.EMIS možete pristupiti podacima o pacijentu kad god i gdje god se nalazili. Informacije o svojim pacijentima možete pregledati na svim uređajima, bilo na Vašem stolnom računaru, tabletu ili pametnom telefonu. To Vam omogućava pružanje medicinske pomoći koja je potrebna Vašim pacijentima bez obzira na vrijeme ili Vašu lokaciju. S pacijentima također možete lako komunicirati putem video poziva ili chata.

Budite sigurni da su podaci o Vašem pacijentu i praksi u potpunosti zaštićeni i sigurni. MEDEX.EMIS koristi sofisticiranu tehnologiju zaštite podataka i integriteta sistema, uključujući enkriptiranu mrežnu komunikaciju putem naprednog SSL protokola.

Smanjite prazne termine

Statistike pokazuju da se preko 30% pacijenata nikada ne pojavi u zakazanom terminu. Upravo zbog toga smo razvili sofisticirani način za praćenje pacijanata od trenutka zakazivanja do realizacije pregleda. Pacijent unaprijed dobiva automatski generisanu e-mail ili SMS poruku sa obavještenjem o dolazećem terminu kojeg su ranije zakazali. Ovim rješenjem smo uspjeli da prazne termine smanjimo na mnogo niži nivo, čime se ne samo smanjuju ukupni troškovi poslovanja, nego i uklanja neaktivnost najvažnijih aktera u zaštiti zdravlja - doktora.

Važno je naglasiti da kroz sistem MEDEX.EMIS pacijent može sam rezervisati termin svog pregleda, bez potrebe prethodne registracije na sistem. To uveliko doprinosi povečanju broja novih pacijenata jer se pokazuje da obaveza prethodne registracije najčešće rezultira u odustajanju pacijenata od bilo koje daljnje procedure. Nadalje, pacijent ima mogućnost slanja i primanja poruka ili dokumenata od strane poliklinike. Također, može proslijediti i skenirane dokumente, kao što su laboratorijski nalazi i ostala medicinska dokumentacija.

Napredni booking sistem

Naš interaktivni booking modul dramatično unapređuje upravljanje terminima pregleda pacijenata. Pored standardnog tabelarnog načina rada, modul omogućuje i grafički prikaz koji je u potpunosti interaktivan i koji sadrži sve funkcije koje su od značaja za kreiranje i modifikacije termina pregleda. Za razliku od sličnih rješenja koja prikazuju raspored samo jednog doktora, važno je naglasiti da naš modul omnogućuje istovremen rada sa svim doktorima poliklinike (multi-resource scheduling). Promjena dužine termina, pomjeranje termina horizontalno i vertikalno itd. su samo neke od kompleksnih, ali za korisnike veoma jednostavnih funkcionalnosti. Obzirom da se radi o grafičkom vizuelnom prikazu, uveliko se smanjuje, ili čak onemogućuje, mogučnost greške. Tako na primjer, nije moguće kreirati novi termin pregleda čiji interval je već ranije zakazan (preklapanje). Dnevni (horizontalni i vertikalni), trodnevni i mjesečni prikazi su omogućeni.

Obezbijedite nove pacijente

Podatci potvrđuju da je preko 45% pacijenata koji zakažu pregled putem sistema MEDEX.EMIS upravo novi pacijenti koje ranije niste imali. To je veliki plus za Vašu polikliniku. Istovremeno, postojeći pacijenti novim sistemom dobivaju priliku da direktno pristupe svojim podatcima i ostvare direktnu komunikaciju s Vašem osobljem on-line. Time se stiče povjerenje i postiže zadovoljstvo kod pacijenata.

MEDEX.EMIS čini zdravstvenu zaštitu pametnijom i praktičnijom. Omogućuje Vam brži i lakši pristup informacijama koje trebate, poput cjelovite anamneze pacijenta i historije bolesti. To Vam omogućava donošenje boljih i pravovremenijih odluka, doprinoseći poboljšanju zdravlja i dobrobiti Vaših pacijenata.

Portal za pacijente

Kao pružatelj usluga, morate opremiti svoje pacijente alatima koji su im potrebni kako bi im pomogli uštedjeti vrijeme i bolje se brinuti o svom zdravlju. To će Vam pomoći da zadobijete povjerenje svojih pacijenata, što podstiče bolju usklađenost s njihove strane.

Pomoću sistema MEDEX.EMIS možete pomoći svojim pacijentima da preuzmu aktivnu ulogu u praćenju i upravljanju svojim zdravljem. Putem portala za pacijente Vaši pacijenti mogu sigurno pristupiti detaljima svojih posjeta, lijekova i konsultacija. Oni također mogu rezervirati svoje termine i postaviti bilo kakav upit prijemnom odjelu Vaše poliklinike.

Uvijek imajte na umu da zadovoljstvo pacijenta ne završava liječenjem njihovog medicinskog problema. Umjesto toga, to uključuje cijelo njihovo putovanje, od trenutka kada rezervišu svoj pregled do dana kada posjete Vašu kliniku radi daljnjeg pregleda. Izgradnjom boljeg angažmana pacijenata možete osigurati njihovo trajno zadovoljstvo, što može rezultirati i boljim ishodima njihovog liječenja.

Digitalizirajte svoju praksu

Digitalizacijom putem sistema MEDEX.EMIS Vaša poliklinika rezultira u efikasnijem i organizovanijem radnom mjestu svakog uposlenika. Jednostavno kontrolirajte rasporede termina Vaših doktora i obezbijedite da su im dostupne i pravovremeno proslijeđene sve relevante informacije. Dobijte programski generisane izvještaje o svim relevantnim aspektima Vašeg poslovanja, na dnevnoj, mjesečnoj i godišnjoj razini. Povećajte vidljivost svoje poliklinike na Internetu i promovirajte je putem društvenih mreža, SMS-a i e-mail marketinga.

Uključenjem u sistem MEDEX.EMIS dobivate sve gore nabrojano automatski. Putem našeg softvera za upravljanje klinikama možete:

 • Interaktivno ažurirati Vaš raspored na osnovu on-line booking modula, a nakon što je sam pacijent zakazao svoj termin preko Interneta.
 • Izradititi prilagođenu profesionalnu web stranicu optimiziranu za pretraživače kako biste svojoj klinici ili praksi omogućili veću vidljivost na mreži.
 • Kreirati svoju web domenu i sadržaj koji će vam pomoći da uspostavite svoj jedinstveni identitet brenda.
 • Direktno pružiti svojim pacijentima vjerodostojne i provjerene informacije. Uključite se i povežite sa svojim pacijentima kako biste mogli uspostaviti jači i trajniji odnos s njima.
 • Minimizirati nedolazak prethodno zakazanih termina slanjem automatskih podsjetnika putem SMS poruka i eMail-a.
 • Obavještavati pacijente o promjeni rezervacije. Naš sistem automatski obavještava pacijente o promjenama koje utječu na njihovu rezervaciju pregleda.
 • Podijeliti korisne, edukativne, zanimljive videozapise, blogove i članke sa svojim pacijentima.
 • Brzo modificirati i ažurirati sadržaj svoje web stranice kad god zatrebate.

Sa sistemom MEDEX.EMIS potpunu automatizaciju Vaših funkcija i obezbijeđujete vidljivije prisustvo na Internetu, uz istovremeno značajno smanjenje ukupnih troškova poslovanja.

EMIS telemedicina

Omogućite on-line medicinske konsultacije

Upoznajte svoje pacijente na Internetu putem video konsultacija i omogućite direktnu dvosmjernu on-line komunikaciju. Razgovarajte o njihovim zdravstvenim problemima i uspostavite planove liječenja na daljinu, koristeći našu sigurnosnu video Zoom integraciju.

Naš modul 'Telemedicina' nudi dodatnu sigurnost i privatnost, omogućavajući Vam zaključavanje video poziva tokom rasprave o osjetljivim podacima o pacijentu.


Brzo skeniranje i on-line booking putem QR kôda


 • Nudimo posebne QR kodove za on-line booking koji omogućavaju Vašim pacijentima da lako rezerviraju Vaše usluge skeniranjem kodova svojim mobilnim telefonima.

 • QR kodovi se mogu dodati na ulazna vrata ili prozore vaše poliklinike, tako da pacijenti mogu provjeriti vašu dostupnost u stvarnom vremenu i rezervisati Vaše usluge čak i nakon radnog vremena.

 • Preporučuje se dodavanje QR kodova u bilo koju od vaših marketinških kampanja. Na primjer, ako vaša poliklinika ima reklame u novinama ili elektronskim medijima, QR kodovi omogućuju čitateljima da provjere Vašu dostupnost i rezerviraju Vaše usluge u sekundi.
EMIS QR Code

EMIS fakturisanje

Automatsko kreiranje izdatih računa (faktura)

Modul "Fakturisanje" je specijalno dizajniran za potrebe poliklinika i u potpunosti automatizira proces knjiženja izdatih računa.

Između ostalog, modul omogućuje jednostavno kreiranje novih faktura za usluge koje su izvršene pacijentima i njihovo arhiviranje i štampanje na lokalni printer. Implementirana je i funkcionalnost za pretvaranje u pdf format, kao i odgovarajuća analitika za brzi uvid u financijsko stanje izdatih računa svakog pojedinačnog pacijenta.

Modul je u potpunosti integriran sa ostalim komponentama sistema tako da omogućuje pretraživanje baze pacijenata i postojećih usluga sa automatskim popunjavanjem njihovih cijena.


Radeći zajedno doprinosimo uspjehu Vaše poliklinike


Sve započinje jednostavnim pozivom. Na temelju podataka koje prikupimo razgovarat ćemo s Vama o najoptimalnijim načinima koje možemo implementirati kako bismo Vam pomogli da unaprijedite svoju kliniku, optimizirate rezervacije termina pregleda i stupite u interakciju s pacijentima kao nikada prije.

Uvest ćemo strategije za daljnji razoj Vaše klinike, kao i alate koji će Vam pomoći da učinkovitije poslujete: neograničeni e-Mail i SMS podsjetnici s funkcijom ponovnog rezerviranja, automatizirani opoziv rezervisanog termina od strane samih pacijenata, Vaše vlastite web stranice sa domenom itd... I to je samo početak.

Kroz sistem MEDEX.EMIS podižete nivo Vaših usluga i stičete povjerenje pacijenata, uz istovremeno smanjenje 'praznog hoda'. Dizajniran od strane doktora za doktore, sistem nudi svestrana i jednostavna rješenja za upravljanje rada liječnika i profesionalnih pružatelja zdravstvenih usluga. Bilo kada (24/7) i sa bilo kojeg mjesta. Obratite nam se s povjerenjem!

Više o platformi MEDEX